Az NKM Mobilitás Kft.több, mint öt éve biztosítja az FKF Zrt. CNG üzemanyag-ellátását
Utolsó módosítás: 2019.06.26
       

Közbeszerzési eljárás nyerteseként az NKM Mobilitás Kft. két évre írt alá szerződést az FKF Zrt.-vel a szelektív hulladék gyűjtést végző, 63 db járműből álló sűrített földgázzal (CNG) üzemelő flotta üzemanyag ellátására. A 2014-ben vásárolt, CNG hajtású környezetkímélő járművek az elmúlt öt évben a dízel járművekhez képest 678 tonna széndioxiddal, 46 tonna nitrogén oxiddal és 10 tonna szálló porral kevesebb káros anyagot juttattak a főváros levegőjébe. A járművek üzemeltetésére felhasznált földgáz mennyisége az elmúlt öt évben meghaladta az 2 millió m3-t.

Az NKM részeként működő NKM Mobilitás Kft. célkitűzése, hogy országszerte egyre több városban honosítsa meg és fejlessze az alternatív (sűrített földgáz-, és elektromos áram alapú) zöld közlekedést, amellyel egy, a gyermekeink számára is élhetőbb környezetet tudunk biztosítani. Ennek érdekében folyamatosan keresi az ezzel kapcsolatos programokat, együttműködési lehetőségeket.

Az elmúlt öt év tapasztalatai azt mutatják, hogy a város lakossága szereti a csendesebb, környezetkímélő CNG hajtású hulladék szállító járműveket. Amellett, hogy a CNG-hajtású járművek tiszta üzemanyaggal működnek, üzemeltetésük gazdaságos és különösen buszok és egyéb nehézgépjárművek esetén jelentenek jó alternatívát a közlekedésben.