Látás- és mozgássérültek segítik a Nemzeti Közműveket
Utolsó módosítás: 2018.12.10
       

Az NKM megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával végzi a lakossági tájékoztatást. Az Egyesület a Sérült Emberekért nonprofit szervezettel 2018. október 1. óta működik együtt a nemzeti energiatársaság, ez idő alatt több mint 25 ezer főhöz juttatták el az Nemzeti Közművek információit a látás- és mozgássérült dolgozók.

 Az NKM és a sérülteket foglalkoztató nonprofit szervezet között létrejött együttműködés során az elmúlt hónapokban számos látás- és mozgássérült dolgozó végez telefonos  munkát.  A debreceni székhelyű mini call centerben egy saját fejlesztésű számítógépes programot használnak, amely felolvassa a tájékoztató szöveget az operátor fejhallgatójába, ahonnan a munkatárs szinkronban mondja el az információt a telefonon hívott ügyfélnek.

A tapasztalatok szerint a megváltozott munkaképességűek eredményessége semmivel nem marad el a társaság saját call centereiben végzett munkától. A Nemzeti Közművek régóta foglalkoztat megváltozott munkaképességű, sérült munkavállalókat például a telefonos ügyfélszolgálaton vagy más munkaterületen.