Már közel 30 ezer LED-es világítótest van a Nemzeti Közművek közvilágítás üzemeltetési portfóliójában
Utolsó módosítás: 2017.09.21
       

A Nemzeti Közművek közvilágítás üzemeltetési portfóliójába több mint 163 ezer világítótest tartozik, amelyből 2017-re 29 ezer világítótest már LED-es technológiával működik.

A technológiai fejlődésnek és az európai uniós társfinanszírozású projekteknek köszönhetően a LED-es világítótestek alkalmazása rohamos ütemben terjedt el az utóbbi években Magyarországon. 2014 óta dinamikusan növekszik a LED-es világítótestek aránya a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójának közvilágítás üzemeltetési portfoliójában is. Mára ez a teljes világítótest állomány ötödét teszi ki. Ezzel – figyelembe véve a közvilágítási üzemeltetési engedélyesek piaci részesedését - a DÉMÁSZ országosan a második helyen áll. 

A közvilágítási technológia gyors változását követve - az önkormányzatokkal együttműködésben – az áramszolgáltató folyamatos fejlesztéseket hajtott végre szolgáltatási területén. A DÉMÁSZ közvilágítással foglalkozó szakemberei az elmúlt években a LED-es világítótestek napi üzemeltetése során szakmai tapasztalataikat jelentős mértékben gyarapították.

A szakértelmet és a megbízható szolgáltatást prioritásként kezelő felelős áramszolgáltató tevékenységét a települési önkormányzatok is elismerik.

Legutóbb Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat és Békés Város Önkormányzat LED-es világítótesteinek üzemeltetésére és karbantartására kötött megállapodást a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója.  Az önkormányzati ügyfélkör bizalma töretlen a DÉMÁSZ megbízható közvilágítási szolgáltatásaiban, amelynek garanciája az is, hogy a hagyományos szolgáltatási területen lévő önkormányzatok több mint 90%-a a Nemzeti Közművek áramszolgáltatóját, a DÉMÁSZ-t választotta közvilágítási üzemeltetési szolgáltatójának.