Már egy éve biztosítja sűrített földgáz alapú töltőállomás Kaposvár CNG buszainak üzemanyag-ellátását
Utolsó módosítás: 2016.11.21
       

A FŐGÁZ CNG Kft. a Kaposvári Közlekedési Zrt. és az ENKSZ Zrt. által létrehozott vegyesvállalat már egy éve biztosítja 40 db CNG busz üzemanyag ellátását, amellyel a város teljes tömegközlekedését sikerült kizöldíteni. Az új, sűrített földgázt használó környezetkímélő buszok az elmúlt egy évben a korábban használt dízel buszokhoz képest 16,8 tonna nitrogén oxiddal, 1,1 tonna szálló porral, 18,8 tonna szénhidrogén származékkal, valamint 1 tonna CO2-vel kevesebb káros anyagot juttatott Kaposvár levegőjébe. A buszok üzemeltetésére felhasznált földgáz mennyisége az elmúlt egy évben meghaladta az 1 millió m3-t.

A nemzeti közműszolgáltatás részeként működő FŐGÁZ CNG Kft. célkitűzése, hogy országszerte egyre több városban honosítsa meg és fejlessze a sűrített földgáz-alapú zöld közlekedést, amellyel egy gyermekeink számára is élhetőbb környezetet tudunk biztosítani. Ennek érdekében folyamatosan keressük az ezzel kapcsolatos programokat, együttműködési lehetőségeket, amelynek egyik kiváló példája a most egy éves KAPOS CNG Kft. vegyes vállalat.

A kaposvári töltőállomás átadása óta eltelt egy év tapasztalatai azt mutatják, hogy a város lakossága szereti a csendes, környezetkímélő, megbízható és biztonságos CNG buszokat. Amellett, hogy a CNG-hajtású járművek tiszta üzemanyaggal működnek, megfizethetők, üzemeltetésük gazdaságos, különösen buszok és egyéb nehézgépjárművek esetén jelentenek jó alternatívát a közlekedésben.