A Nemzeti Közművek egyedülálló kihívásokat és lehetőséget kínál a fiatal szakembereknek
Utolsó módosítás: 2016.04.07
       

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt., a FŐGÁZ Zrt. és az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. áprilisban több állásbörzén is részt vesz kiállítóként, annak érdekében, hogy a fiatal tehetségek megismerkedhessenek a társaság tevékenységével és betekintést kaphassanak a vállalat mindennapi működésébe. A Nemzeti Közművekhez tartozó FŐGÁZ hamarosan a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójává válik, ezért is fontos számára, hogy a „jövő energetikai munkáltatójává” váljon és szakmai tudással rendelkező, elkötelezett fiatalokat segítsen pályájuk kezdetén.

„Legkésőbb 2016. október 1-jétől a Nemzeti Közművek társaságai nyújtják a földgázszolgáltatást a teljes hazai lakosság számára. A nemzeti közműszolgáltatási rendszer kiépítése korszakalkotó folyamat, amelyben számítunk azoknak a friss diplomásoknak a munkaerejére, akik egy stabil, de dinamikusan növekvő cégcsoportnál szeretnének dolgozni, ezzel is megalapozva gyakorlati szakmai tudásukat és karrierjüket. Az iparág legvonzóbb vállalatcsoportjává kívánunk válni és a munkaerőpiacról a kiemelkedő képességű és ambiciózus jelentkezőknek felvételi lehetőséget biztosítani.”– mondta Horváth Péter, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója. 

A Nemzeti Közművek társaságai év végére nem csupán az ország lakosságának ellátásáért felelnek, hanem komplex energetikai cégcsoportként irányítja a fővárosi földgázelosztást és felel annak példa értékű hálózatüzemeltetésért, miközben az üzleti piac legnagyobb szereplője is egyben. 160 éves múltja során olyan mértékű tapasztalat és szakértelem halmozódott fel a társaságcsoportban, amely egyedülálló az országban és a versenyképes szaktudással rendelkező fiatalok mindezt tovább bővíthetik az alaptevékenységhez kapcsolódó egyéb területeken is. Az energetikai társaságcsoport ugyanis úttörő szerepet játszik a környezetbarát, sűrített földgáz alapú közlekedés meghonosításában, komoly szerepet vállal a gázmérő gyártásban, a közműtérképek készítésében és térinformatikai rendszerek fejlesztésében is. A Nemzeti Közművek mindemellett kiemelt figyelmet fordít épületenergetikai szolgáltatásainak bővítésére is, mert hitvallása szerint a legolcsóbb energia a fel nem használt energia. 

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő társaságok április 6-án a Miskolci Egyetem illetve április 6-7 között a Budapesti Corvinus Egyetem állásbörzéjén vesznek részt, ahol az érdeklődők a vállalati ismertetőn kívül minden kérdésükre választ kaphatnak a szakemberektől.
A nemzeti közműszolgáltatás társaságai elsősorban műszaki, energiakereskedelmi és informatikai területeken keresnek új munkaerőt, mindazonáltal kiemelten kezelik a pénzügyi, a kontrolling, a logisztikai, a minőségbiztosítás, a HR és a beszerzési területeket is. Az érdeklődők személyesen is átnyújthatják önéletrajzukat az energetikai társaságok karrierstandján, vagy a társaságok weboldalán keresztül is tudnak jelentkezni.
A FŐGÁZ a napokban az összeelégedettség tekintetében első helyen végzett a szolgáltatók között a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által kialakított Fogyasztói Elégedettségi Vizsgálaton (FEV), amely kiemelkedő teljesítmény visszacsatolásként szolgál a vállalatcsoport dinamikus fejlődése, ügyfélközpontú és stabil működése szempontjából. A FŐGÁZ az egyetlen Magyarországon működő gázszolgáltató, amely a Business Superbrands-, a MagyarBrands- és a Superbrands-díjakat is átvehette: hétszer került be az üzleti szektor legjobb márkái közé, ötször azon márkák sorába, amelyek hagyományaik, vállalatvezetésük, üzletpolitikájuk és ügyfeleik pozitív irányú visszajelzései alapján szorosan kötődnek hazánkhoz, és 2011 óta minden évben díjat érdemelt a fogyasztói piacon tanúsított kiemelkedő és színvonalas tevékenységéért is.