A FŐGÁZ életmentő készülékkel járult hozzá a beteg gyermekek gyógyulásához 
Utolsó módosítás: 2016.03.03
       

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató részeként működő FŐGÁZ a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika többfunkciós betegőrző monitorjának beszerzéséhez járult hozzá. A támogatás segítségével a gyermekkórház olyan életmentő készüléket tudott vásárolni, amely létfontosságú a beteg gyermekek kórházi ellátásához. 

A FŐGÁZ támogatási politikáját a gazdasági és a társadalmi környezet változásait követve határozza meg, amelyben nagy hangsúlyt kap rászoruló embertársaink megsegítése. Különösen fontos számunkra, hogy az Életmentő a Beteg Gyermekekért és Nagycsaládosokért Alapítványon keresztül hozzájárulhattunk egy korszerű, kifejezetten a gyermekek számára kifejlesztett életmentő berendezés megvásárlásához, amelynek segítségével a beteg gyermekek kórházi ellátásának színvonala tovább fog javulni.” - mondta Horváth Péter János, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a FŐGÁZ Zrt. elnöke. 

A többfunkciós betegőrző monitor kritikus fontosságú az osztály számára, hiszen az oda érkező gyermekek a legtöbb esetben már súlyos, életveszélyes állapotban kerülnek a kórházba. Ilyen esetben nélkülözhetetlen az életfunkciók, úgy, mint a légzés, a szívműködés és a vérnyomás állandó ellenőrzése. A betegőrző monitor segítségével haladéktalanul be lehet avatkozni, mivel hirtelen légzés, keringés vagy vérnyomásváltozás esetén a műszer azonnal jelez és riasztja a nővért vagy az orvost.

A tavalyi évben a FŐGÁZ a rászorulók megsegítésére támogatta az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi ételosztási programját, ezen kívül biztosította a MikulásGyár jótékonysági akció fűtéséhez szükséges gázellátást annak érdekében, hogy hozzájáruljon a nélkülöző gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez és megfelelő körülményeket teremtsen az önkéntesek számára az ajándékok gyűjtéséhez és csomagolásához. Ezen programokban a Nemzeti Közmű munkatársai önkéntesként is segítettek. Mindezen túl a FŐGÁZ 2010 óta krízis férőhelyként nyitotta meg egyik volt irodaházaként üzemelő épületének kapuit a rászorulók számára, ahol a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai segédkeznek a mindennapok során.