A FŐGÁZ idén is támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi jótékonysági akcióját 
Utolsó módosítás: 2015.12.22
       

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ immáron 2011 óta minden évben támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi jótékonysági ételosztási programját, amelynek keretében meleg-ételt, forró teát, szaloncukrot adnak a nehéz sorsú embereknek. A FŐGÁZ az ünnepek előtti napokban, december 22-én volt a szeretetvendégség „házigazdája”, ennek során az ENKSZ és a FŐGÁZ önkéntesei is részt vettek az ételosztásban.

„A FŐGÁZ idén is támogatja nehéz sorsú embertársait, annak érdekében, hogy különösen az ünnepi időszakban a jótékonysági akció keretein belül hozzá tudjon járulni az ünnepek szebbé tételéhez. Arra törekszünk, hogy támogatási tevékenységünk munkatársaink és a társadalom számára is szemléletformáló hatású legyen, így az ételosztáson a Nemzeti Közmű munkatársai is részt vesznek önkéntesként.” – mondta Felkai György, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.


A FŐGÁZ támogatási politikáját a gazdasági és a társadalmi környezet változásait követve határozza meg, amelyben a környezettudatos jövő megteremtése mellett nagy hangsúlyt kap nehéz sorsú embertársaink megsegítése. Mindemellett a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ 2015. december 15. és 2016. január 5. között önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállalt annak érdekében, hogy ebben az időszakban a fogyasztók ne maradjanak szolgáltatás nélkül és az ünnepek minden családnál a békés családi együttlétről szóljanak.


A 2015-ös évben az Ökumenikus Segélyszervezet támogatásán kívül idén is a FŐGÁZ biztosította a MikulásGyár jótékonysági akció fűtéséhez szükséges gázellátást annak érdekében, hogy hozzájáruljon a nélkülöző gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez és megfelelő körülményeket teremtsen az önkéntesek számára az ajándékok gyűjtéséhez és csomagolásához. A MikulásGyár programban a Nemzeti Közmű munkatársai önkéntesként is segítettek abban, hogy az adománygyűjtési akció minél sikeresebb legyen. A FŐGÁZ 2010 óta krízis férőhelyként nyitotta meg egyik volt irodaházaként üzemelő épületének kapuit a rászorulók számára, ahol a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai segédkeznek a mindennapok során.