A FŐGÁZ ötödik éve biztosítja a MikulásGyár fűtését
Utolsó módosítás: 2015.12.01
       

 A Nemzeti Közműhöz tartozó FŐGÁZ 2011-óta minden évben biztosítja a MikulásGyár jótékonysági akció fűtéséhez szükséges gázellátást annak érdekében, hogy hozzájáruljon a nélkülöző gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez és megfelelő körülményeket teremtsen az önkéntesek számára az ajándékok gyűjtéséhez és csomagolásához. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Nemzeti Közműhöz tartozó FŐGÁZ évek óta olyan nemes kezdeményezésekben vesz részt, mint a MikulásGyár, amely nélkülöző gyermekek karácsonyát teszi szebbé. Arra törekszünk, hogy támogatási tevékenységünk munkatársaink és a társadalom számára is szemléletformáló hatású legyen. Fontos számunkra, hogy vezető energetikai vállalatként és hamarosan már a teljes lakosság földgázszolgáltatójaként lehetőségeinkhez mérten hozzájáruljunk a társadalom, a környezet és a közösség fejlesztéséhez, formálásához.” – mondta Horváth Péter az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a FŐGÁZ elnöke.

Idén 11. alkalommal nyitja meg kapuit a MikulásGyár a budapesti 56-osok terén december 4 és 20 között. A tavalyi évben közel 300 000 gyermek kaphatott karácsonyi ajándékot a felajánlásoknak, adományoknak köszönhetően. Amellett, hogy a MikulásGyár fűtéséről idén is a FŐGÁZ gondoskodik, a társaság dolgozói ajándékokat is gyűjtenek, illetve önkéntes munkával a helyszínen segítik a beérkező adományok megfelelő elosztását.

A 2005-ben létrehozott segélyakció 2006-ban vált országossá, majd első nemzetközi elismerését a 2009-es évi teljesítményére kapta. A MikulásGyár jellemzően csak a működési költségeihez vár támogatást, nem kér emelt díjas smst-t és nem tünteti fel a bankszámlaszámát, hiszen jó minőségű játékot, ruhát, könyvet, tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjt a mélyszegénységben élőknek.